50 bästa tjejfilmerna genom tiderna!

Efter att hundratals gånger suttit och tänkt "Vad fan ska jag se för film idag då?" så hittade jag en länk där kanal 5 hade listat de 50 bästa tjejfilmerna genom tiderna (HÄR)

Det var dock bara titlen som stod, så jag har lagt till lite text om vad filmen handlar om i korta drag och även en bild på filmomslaget. ENJOY!50. Sweet home Alabama (2002)

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) är på väg mot det perfekta livet. Sen hon lämnade småstadstillvaron i Alabama efter highschool, har hon gjort kometkarriär och blivit en av New Yorks hetaste modedesigners. När sen stadens mest eftertraktade ungkarl, son till New Yorks borgmästare, friar till henne säger hon givetvis ja. Det är bara en liten hake - hon råkar fortfarande vara gift med sin ungdomsförälskelse Jake, som hon lämnade för sju år sedan. Melanie återvänder till Alabama för att ordna upp skilsmässan med Jake - innan hennes make och mäktiga svärmor får reda på sanningen. Men det som ska bli ett enkelt avsked och en snabb skilsmässa visar sig vara mer komplicerat än så. Allt eftersom Melanie återförenas med sin familj och sina ungdomsvänner, blir hon allt mer osäker på hon ska leva sitt liv.49. Mystic pizza (1988)
I staden Mystic, Connecticut, arbetar tre tjejer, Daisy, Kat och Jojo på en pizzeria. Jojo har problem med fästmannen, Daisy träffar den unge rikemanssonen Charlie och Kat har ett förhållande med den gifte mr Travers som hon är barnvakt hos.48. Mean girls (2004)
Huvudkaraktären är Cady (Lindsay Lohan). Efter att ha vuxit upp i Afrika där hennes föräldrar är zoologer flyttar Cady till Chicago. Hennes två första nya vänner är Damian och Janis som är "helt ute". Hon träffar också innegänget The Plastics med Regina, Gretchen och Karen - skolans snyggaste tjejer. Cady hänger på dem för att lära känna dem. Men när hon förälskar sig i Reginas fd. pojkvän börjar Regina att förstöra för henne. Regina tar tillbaka sin fd. pojkvän och kysser honom framför Cady. Då är det kört för Cady och tillsammans med Damian och Janis planerar hon sin hämnd. Men nånting börjar hända. Cady blir mer och mer ytlig och förändras mer & mer. Frågan är om hennes vänner kan acceptera det.47. Bring it on (2000)
Bring It On handlar om cheerleadinglaget Toros. Den nya kaptenen Torrance (Kirsten Dunst) gör allt för att vinna i det nationella mästerskapet när hon upptäcker att lagets gamla kapten stulit alla numren från ett annat lag. Tillsammans med sin bästa vän Missy gör hon allt för att rädda lagets chanser att vinna mästerskapet.46. 10 orsaker att hata dig (1999)
När Cameron börjar high school förälskar han sig snabbt i den söta Bianca. Han hjälper henne med hemläxorna i franska för att få henne att bli intresserad av honom. När han ber att få gå på skolbalen med henne får han dock veta att hennes pappa har bestämt att hon inte får gå på dejt så länge Biancas syster Kat är singel. Kat är ständigt på dåligt humör och ovänlig och definitivt inte någon man vill gå på dejt med. Cameron måste också konkurrera om Biancas gunst med snyggingen Joey. Cameron kommer då på en plan: att be Pat, som enligt ryktet har sålt sin lever för att köpa högtalare, att gå med Kat på skolbalen mot betalning.45. Hålla andan (1995)
Hålla andan är en amerikansk film från 1995, i regi av Forest Whitaker.44. Brudens far (1991)
George Banks (Steve Martin) som får separationsångest då hans dotter Annie (Kimberly Williams) ska gifta sig.43. Hur man blir av med en kille på 10 dagar
Filmen handlar om journalisten Andie Andersen (Kate Hudson) och reklammannen Benjamin Barry (Matthew McConaughey). Andie får jobbet att skriva en artikel om hur man får en man att gilla en och sedan driva bort honom genom att göra alla saker kvinnor gör fel i relationer.
Samtidigt slår Benjamin vad med sin chef om att han kan få vilken kvinna som helst att bli förälskad i honom. Om han vinner vadet får han uppdraget att genomföra en reklamkampanj för en diamantfirma.
De träffar varandra och börjar sina uppgifter. Efter någon dag försöker Andie få Benjamin att dumpa henne genom att vara grinig och jobbig. Men han håller hårt i henne, eftersom han ju ska få henne att bli förälskad i honom. Efter en tid känner Andie skuld och börjar få känslor för Benjamin. Hur ska det gå?42. Never been kissed (1999)
Never Been Kissed är en film från 1999. Filmen handlar om en 25-årig tjej, spelad av Drew Barrymore, som aldrig har blivit kysst. Hon jobbar som journalist och ska skriva om populära tonåringar och vad de gör. Så hon börjar skolan igen och låtsas att hon är 17. Hon blir kär i en av sina lärare och hennes chef börjar tänka på en annan artikel...41. Chocolat (2000)
Vianne (Juliette Binoche) kommer med sin dotter till en inskränkt fransk småstad där hon öppnar en chokladbutik. Byns borgmästare (Alfred Molina), som har stor makt över folket, anser att det är synd, men allt fler av stadens invånare börjar känna chokladens lockelse. Serge (Peter Stormare) är en kriminell caféägare, gift med Josephine (Lena Olin). Till staden kommer även Roux (Johnny Depp) på en flodbåt.40. Splash (1984)
Alan Bauer (spelas av Tom Hanks) blir räddad som barn av en sjöjungfru, när han senare blir äldre återvänder han till samma plats och ytterligare en gång hamnar han i vattnet för att sedan bli räddad av sjöjungfrun vid namn Madison (spelas av Daryl Hannah). Madison bestämmer sig för att söka upp Alan i stora staden, hon lyckas och de förälskar sig i varandra. Men hon har en hemlighet...39. Tjejligan (1992)
När männen rycker in vid andra världskriget upprättas en kvinnlig baseball-liga. Systrarna Dottie och Kit kommer med. Deras lag leds av den före detta baseball-hjälten Jimmy Dugan, numera alkoholiserad. I takt med att de blir allt bättre drar de alltmer publik. Men mellan systrarna uppstår en rivalitet.38. Mångalen (1987)
Mångalen (originaltitel: Moonstruck), amerikansk film från 1987, regisserad av Norman Jewison. Med bland andra Cher och Nicolas Cage i rollerna.37. Broarna i Madison County (1995)
En medelålders kvinna vid namn Francesca Johnson (Streep) bor med sin familj i Madison County i delstaten Iowa. Francesca arbetade som lärarinna före äktenskapet, men efter giftermålet ägnas dagarna som hemmafru åt att ta hand om familjen samt arbetet på gården. Francesca, som är av syditalienskt ursprung, bär på en outtalad dröm om en annan tillvaro långt bort från rutinerna och tristessen på gården. En dag åker maken och barnen bort över helgen och lämnar Francesca ensam på gården. En dammig pick-up kör oväntat upp på gårdsplanen och ur bilen stiger den spännande och äventyrlige Robert Kincaid (Eastwood), en fotograf för National Geographic från Bellingham uppe i nordväst. Han undrar om Francesca vet vägen till de berömda täckta broarna i Madison County, vilka han önskar fotografera. Hon erbjuder sig att visa broarna och en kort men intensiv och bitterljuv kärlekshistoria tar sin början.36. Hans vilda hjärta (1993)
Adam förälskar sig i Caroline, som jobbar på samma café som han. Han brukar följa efter henne från jobbet, på avstånd, för att se till att hon inte råkar ut för nåt. En natt räddar han henne från våldtäkt. När Caroline lär känna Adam besvaras känslorna. Men Adam har ett hjärtfel...35. St Elmos fire (1985)
Filmen handlar om sju vänner som gått ut skolan och hur de anpassar sig till livet efter skolan. Billy har blivit pappa under skoltiden, men klarar inte av rollen, Wendy är blyg, Jules har börjat med kokain, Kirby söker den perfekta kvinnan, Kevin vill bli journalist och Alec friar ständigt till Leslie, men Leslie känner sig osäker på om Alec verkligen är mannen i hennes liv.34. Muriels bröllop (1994)

Muriel är blyg och tafatt och dagdrömmer om ett grandiost bröllop som ska ge lite omväxling i hennes tråkiga liv. Hon lämnar sina föräldrar och syskon i den lilla orten Porpoise Spit och flyttar till Sydney. Muriel är ett stort fan av ABBA och olika ABBA-låtar beledsagar hennes äventyr. Björn Ulvaeus och Benny Andersson hade tidigare inte tillåtit användandet av deras låtar i filmer, men de gjorde ett undantag för den här filmen efter att ha tagit del av manus. Hon gifter sig därefter med David men skiljer sig inte långt efter.33. Wedding crashers (2005)
De eviga ungkarlarna John och Jeremy har kommit på det perfekta sättet att få tjejer när de plankar in på bröllopsfester. Förutom gratis mat och dryck finns där massor av giftaslystna kvinnor som de sedan överger när natten är slut. Men en dag träffar John på sin jämlike Claire och blir kär.32. Pretty in pink (1986)
Filmens manus är skrivet av John Hughes och den regisserades av Howard Deutch. Den räknas som en av Brat Pack-filmerna.31. Stekta gröna tomater (1991)
Evelyn besöker en faster på ett konvalescenthem i Alabama. På hemmet träffar hon en gammal kvinna som börjar att berätta om sin hemstad, Whistle Stop.30. Romeo & Julia (1996)
Romeo & Julia regisserades av Baz Luhrmann. Filmen baseras på William Shakespeares pjäs Romeo och Julia. Den hade premiär den 1 november 1996 och utspelar sig i den fiktiva orten "Verona Beach", i nutiden där svärd ersatts av handeldvapen och slott av skyskrapor.
Filmen innehåller bland annat låten Lovefool av The Cardigans och musik från The Wannadies.Filmen handlar om Romeo och Julias förbjuda kärlek till varandra. Att familjerna är osams stoppar inte dem ifrån att älska varandra.29. Mitt stora feta grekiska bröllop (2002)
Amerikansk-grekiska kvinnan Toula Portokalos (Nia Vardalos) är 30 år och fortfarande ogift - trots familjens påtryckningar. En dag träffar hon Ian Miller (John Corbett) och blir förälskad. Nu måste bara Toula och Ian lyckas få Toulas familj att acceptera att deras dotter vill gifta sig med en man som inte är grek.28. Före detta fruars klubb (1996)
Bette Midler, Goldie Hawn och Diane Keaton porträtterar tre medelålders Manhattankvinnor som har mer än en långvarig vänskap gemensamt. Efter att i åratal har hjälpt sina män att klättra på karriärstegen, har de alla blivit dumpade för en nyare, kurvigare modell. Men trion är fast besluten att vända motgång till medgång. De smider finurliga och elaka planer för att slå till mot männens ömmaste punkt - plånboken!27. Kärleksbrev (1999)
Theresa hittar en flaskpost med ett fantastiskt kärleksbrev i. Hon blir så gripen av det så hon vill ta reda på vem som skrev det.26. Notting Hill (1999)
Den fiktiva filmstjärnan Anna Scott (Julia Roberts) möter medelmåttan William Thacker (Hugh Grant), en frånskild man som jobbar i en resebokhandel med sin kollega, Martin. Affärerna går inte riktigt så bra som han tänkt sig, eftersom han aldrig går med vinst. William bor tillsammans med en hysteriskt rolig inneboende vid namn Spike (Rhys Ifans), bakom en karaktäristisk blå dörr, i Notting Hill i London, Storbritannien. Mellan William och Anna uppstår äkta kärlek, de glider ifrån varandra pga Annas kändispojkvän.25. Bröllopsfixaren (2001)
Mary är en mycket framgångsrik bröllopsfixare men är själv ensam. Hon träffar Steve, men han är förstås en brudgum på ett bröllop som hon skall arrangera. Marys okomplicerade liv vänds upp och ner.24. Clueless (1995)

Det är inte lätt att vara den populärate och glamorösaste tjejen på Beverly Hills High. Särskilt inte med avundsjuka intrigmakare, efterhängsna töntar och lärare som flippar ur när man lämnar in hemläxan för sent! Men på något sätt lyckas 15-åriga Cher ändå hålla ordning på allt och har till och med tid för vissa fritidsprojekt, som att hitta en partner till en av sina lärare och att "göra om" en gammalmodig vännina. Men Chers ordentliga tillvaro sätts i gungning när två riktiga snyggingar plötsligt dyker upp: den nya killen i klassen, som är både sexig och elegant, och Chers mossiga men söta ex-styvbror. Och Cher får nu lov att inse att när det handlar om kärlek är hon helt enkelt..23. Bodyguard (1992)
Frank har en bakgrund som tuff, högt ansedd livvakt, men misslyckades med att förhindra ett attentat mot president Reagan. Det resulterade i att Frank avgick som presidentens livvakt och nu tar sig an ett frilansuppdrag för en mordhotad sångerska.22. Födelsedagen (1984)
Det är Samanthas sextonde födelsedag, och ingen i hela familjen har lagt det på minnet eftersom alla är så upptagna med att planera hennes äldre systers bröllop.21. Fyra bröllop och en begravning (1994)
Möt Charles, en 32-årig inbiten ungkarl som tycks tillbringa allt större del av sin fritid med att gå på sina vänners bröllop. Ju fler bröllop han går på, desto mer livrädd blir han att gifta sig själv. Hans ungskarlsliv har rymt mängder av charmiga och begåvade flickvänner. Men inte en enda har lyckats få honom till altaret. Så händer det. Charles möter Carrie, den mest ovanliga, vackra och livliga amerikanska han någonsin sett. Charles kämpar hårt för att inte lära känna henne eller – hemska tanke! – bli förälskad under en begravning och ytterligare tre vigslar, av vilken en dessvärre är hennes...20. Stolthet och fördom (2005)
När den rike, ogifte Mr Bingley flyttar in i trakten blir Mrs Bennet överlycklig, nu kanske en av hennes fem döttrar kan bli gift! Han har dessutom en ännu rikare bästa vän som även han är singel. Men Mr Darcy, som vännen heter, och näst äldsta dottern Elizabeth tycker genast illa om varandra. Han är ju så snobbig, och hon så alldaglig och lantlig. Så kommer ett regemente till staden och Lizzy lär känna Mr Wickham, en trevlig ung och charmig man, Darcys raka motsats. Han berättar hur Mr Darcy, som han känt sedan barndomen, behandlat honom mycket illa. Hon tar genast Wickhams parti och tycker om möjligt ännu mindre om högdragne Darcy. Men tiden går och Elizabeth får lära sig att kanske inte alltid lita på sitt omdöme.19. Working girl (1988)
Tess är en ambitiös sekreterare som är fast besluten att göra karriär inom New Yorks finansvärld. Men hon får den listiga Katharine - som dessutom är hennes chef - emot sig.18. Love actually (2003)
Julen närmar sig i England och ovanliga saker sker runt omkring. För åtta personer är livet på väg att förändras på ett eller annat sätt där kärleken är inblandad. Några blir förälskade andra bryter upp och en del är desperat ensamma och söker efter någon speciell. Här finns den nye premiärministern som så fort han klivit in på Downing street blir förälskad i en ur sin stab. Författaren som flyr till Frankrike med brustet hjärta och hittar kärleken i en sjö. Den gifta kvinnan som börjar misstänka att hennes man har en affär. Den nygifta bruden som inte förstår sin makes bästa väns distans till henne. Skolpojken som söker uppmärksamhet från den mest eftertraktade flickan i skolan. Hans styvfar som nyligen blivit änkling och som försöker få kontakt med en son han knappt känner. Här finns killen som reser till USA för att hitta tjejer och managern som kämpar med en comeback för sin rockstjärna. För om man ser sig omkring finns kärleken överallt.17. Min bästa väns bröllop (1997)
Julianne blir bestört när hon får veta att hennes bäste vän, Michael, ska gifta sig. Hon beslutar sig för att göra allt för att stoppa bröllopet.16. Jerry McGuire (1996)
Jerry är en sportagent som börjar känna sig skuldmedveten. Han skriver ner sina åsikter till sina arbetsgivare - något som slutar med att han får sparken.15. Legally blonde (2001)
Ord som "blondin" och "dum" har en tendens att ofta kopplas ihop, något Elle Woods får uppleva när hennes pojkvän Warner ska börja studera juridik vid Harvard Law School. Han dumpar henne med motiveringen att hon är "för blond" och inte tillräckligt "allvarlig" för hans framtida politiska karriär. Elle är emellertid inte tjejen som ger upp så lätt. Hon beslutar sig för att också studera vid Harvard för att visa Warner att även en blondin kan studera juridik och därmed vinna honom tillbaka.14. Snacka går ju… (1989)
Gymnasiekillen Lloyd vill inget hellre än att bli tillsammans med den vackra och intelligenta Diane. Lloyd gör allt för att försöka vinna hennes hjärta. Diane får ett stipendium att studera i England och ställs därmed inför ett svårt val.13. The way we were (1973)
En klassisk kärlekshistoria om två studenter med olika bakgrund och politisk hemvist som studerar vid samma universitet.12. Medan du sov (1995)
Lucy jobbar i en tunnelbanespärr och förälskar sig i en pendlare. En dag räddar hon honom vid ett rån och följer med honom till sjukhuset där han faller i koma. En sköterska berättar för hans familj att Lucy är mannens flickvän och de bjuder hem henne till sig för att fira jul. Lucy har ingen familj att fira jul med och vågar inte berätta hur det egentligen ligger till.11. Bridget Jones dagbok (2001)
32 år gammal och fortfarande singel, bestämmer sig den kedjerökande, ständigt bantande och karlfixerade Bridget för att återta kontrollen över sitt liv - hon börjar skriva dagbok. Resultatet blir en provokativ hyllning till allt som gör livet värt att leva: sex, mat och karlar. Och så det här med karlarna? Det varje kvinna djupt inom sig vet är att hon aldrig vet sitt eget bästa när det gäller män. Bridget har gått i fällan många gånger, men nu MÅSTE hon bara hitta den rätte, innan det är dags för pensionen. Bridgets snygge, något sliskige, men ändå attraktive chef visar sig plötsligt intresserad och Bridget vädrar morgonluft. Samtidigt slänger tråkmånsen Mr Darcy trånande blickar efter henne.10. Thelma & Louise (1991)

Louise jobbar som servitris och har problem med sin pojkvän Jimmy. Thelma är gift med Darryl som vill att hans fru håller sig i köket. En dag bestämmer sig Thelma och Louise att lämna sina liv bakom sig. Det hela börjar som ett äventyr men vid en vägkrog i Arkansas förändras deras liv för alltid.9.  Dagboken (2004)
Filmen följer ett ungt par som möts som tonåringar och återförenas efter andra världskriget. Deras historia berättas för en kvinna på ett ålderdomshem av en gammal man som besöker henne regelbundet för att läsa historien ur en anteckningsbok.8.  Ömhetsbevis (1983)
En berättelse om en mor och en dotter och händelser i deras liv, deras relationer med älskare och makar, vänner och väninnor och med varandra under en 30-årsperiod.7.  Ghost (1990)
Sam mördas på öppen gata och hans flickvän Molly, som blev vittne till mordet, svävar i livsfara. Sams kropp är död men hans ande lever, och han försöker få kontakt med Molly genom att få henne att besöka ett medium.6.  Dirty dancing (1987)
Baby tillbringar en sommar med sin familj på pensionat. Där ger dansläraren Johnny danslektioner. Men på fritiden lär han andra dansa dirty dances. Baby fascineras av de heta rytmerna och snart tänder det till mellan dem.5.  Sömnlös i Seattle (1993)
När Sams älskade fru går bort flyttar han med sin lille son Jonah till Seattle. En kväll ringer pojken till ett direktsänt radioprogram. Han önskar sig en ny mamma, så att pappa ska bli glad igen. I en annan del av USA hör journalisten Annie Reed radioinslaget. Hon blir djupt rörd och får lust att träffa den ensamme mannen. Mon hon är inte ensam. Sam blir överöst med brev från giftaslystna kvinnor och Jonah åtar sig uppgiften att sålla fram den rätta och hitta kvinnan som ska bli hans nya mamma och Sams nya fru.4.  När Harry träffade Sally (1989)
Kan en man och en kvinna fortsätta att vara vänner efter det att de har haft sex? Det är vad Harry och Sally diskuterar på sin resa från Chicago till New York. Elva år senare vet de fortfarande inte svaret..3.  Blommor av stål (1989)

Shelby är nygift och gravid, mot det faktum att hon kan dö i barnsäng pga av sin diabetes. För första gången blir M'Lynn tvungen att släppa greppet om sin dotter.2.  Pretty woman (1990)
En prostituerad vacker flicka möter av en händelse en snygg och framgångsrik affärsman. Detta leder till en högst oväntad kärleksaffär och en modern askungesaga.1.  Stränder (1988)
En sommardag 1957 träffas elvaåriga CC Bloom och Hillary Whitney. Trots deras olikheter utvecklas en vänskap som växer sig starkare genom åren.


RSS 2.0